T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Yunus Emre Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yiyecek İçecek Hizmetleri

Yiyecek İçecek Hizmetleri 

ALANIN TANIMI

Toplu beslenme hizmet alanlarında satın almadan depolanmaya kadar insan, araç-gereç organizasyonu yiyecek içecek hazırlama ve servis, gıda üretim analizi ve konaklama tesislerinde temizlik ve bakım yapabilen elemanların yetiştirildiği bir alandır.

OKULUMUZDA AÇILAN DALLAR

1.Mutfak dalı 2.Pastacılık dalı

ÖĞRENCİLERDE BULUNMASI GEREKEN NİTELİKLER

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında eğitim süresince öğrencinin daha başarılı olabilmesi için;

1.Pratik zekâ ve becerisi gelişmiş,

2.İyi iletişim kurabilen,

3.Düzgün bir diksiyona ve fiziki görünüme sahip olmak gibi nitelikleri taşıması gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2012 - Güncelleme: 26.10.2023 12:04 - Görüntülenme: 4944
  Beğen | 55  kişi beğendi